Feladatok‎ > ‎Mikor volt?‎ > ‎Bevállalt feladatok‎ > ‎

Noémi

Feladat

UserDatabase backupja. Cél: egy olyan formátum választása, ami ekvivalens a UserDatabase és User objektumokban tárolt információkkal. Az előállító illetve visszaállító program elkészítése.

Megvalósítás

Azt szeretnénk, hogy egy backup fájlból rekonstruálható legyen az összes információ, amit a data package objektumaiban tárolunk. Tehát a fájl egy része a Topic-okért, Question-ökért, … felelős, a backup fájl másik részében viszont a User-ek tárolódnak.

Az első rész már szinte tökéletesen működik, ennek a résznek a specifikációja itt olvasható: Backup. Szabad ebben kisebb módosításokat végezni, de csak ott érdemes hozzányúlni, ahol ez tényleg szükséges.

Az új rész formátumának megalkotása a te feladatod. Férjen el benne az összes User, az összes adatával (jelenleg: name, passwordHash, de gondolj a bővítési lehetőségekre  is (lehet, hogy kell majd email mező is). Miért passwordHash?). És nyilvánvalóan egyértelműen lehessen visszaállítani a megfelelő objektumokat.

Lépésenként

  1. Mostani formátum megismerése (Backup)
  2. Kibővítése
  3. A Backup.backup() metódus átírása (akár szét is darabolható backupTopics(), backupUsers() részre). Idáig szeretném, ha eljutnál. Persze szívesen veszem, ha továbbmész :)
  4. A Backup.restore() metódus kibővítése
  5. Ha már erre jársz, a TODO-k megoldása :)
Bármilyen részeredményt szívesen fogadok.
Comments