Feladatok‎ > ‎Mikor volt?‎ > ‎Bevállalt feladatok‎ > ‎

Milán

Feladat:

Regisztráció űrlap létrehozása, és szerveroldali kezelése.

Lépések:

 1. Tervezd meg az űrlapot! Milyen mezők szükségesek? (Név, felhasználó név, jelszó1, jelszó2, kutya neve, … amit gondolsz)
 2. Csekkold le, hogyan lehet HTML-ben űrlapokat összerakni! Sokat segít ez az oldal: http://www.w3schools.com/html/html_form_input_types.asp
  Kattints a 'Try it yourself'-re!
 3. Itt átírhatod a baloldali hasábban a kódot, ollózd össze úgy, ahogy az 1-es pontban megtervezted! Ha megnyomod a 'See Result' gombot, akkor látod a jobb oldalt, hogy mit alkottál. A baloldali kódot másold ki, mentsd el!
 4. Idáig mindenképp juss el :) Ha megvan a kód, szívesen veszem, ha elküldöd.
 5. Ezután el kell érni, hogy a kitöltésnek legyen hatása.
  Nyisd meg az IntelliJ-t, töltsd le a legújabb commitokat (VCS > Update project), keresd meg a hu.bdgkodolas.mikorvolt.webserver.example.RegistrationExample-t (a package-ekben úgy böngészhetsz, mint a mappákban).
 6. Futtasd le ezt az osztályt, értsd meg, hogyan működik, változtatgathatsz rajta. Nem fontos, hogy betűtől betűre mindent értelmezz, inkább az a lényeg, hogy értsd meg, mi mit csinál. Érdemes a böngészőben néha Ctrl+U-t nyomni, hogy megnézhesd, milyen forráskódot küld vissza a program.
 7. Szedd ki az én HTML-kódomat, és írd be a helyére a sajátodat! Figyelj, mert az EMAIL_FIELD-et majd lehet, hogy meg kell változtatnod, keresd meg, hogy kapcsolódik a HTML kódomhoz!
 8. Ha kitöltjük az űrlapot, akkor jelenjen meg a böngészőben, hogy 'Sikeres regisztráció'.
 9. És emellett írd ki a Standard outputra, hogy
  Regisztráció:
  Név: Xy Zw
  Jelszó hossza: 5 *
  Email: …

  * szöveg hosszát így tudod kiírni:
  String text = "abcd";
  System.out.println(text.length());
 10. Ha így ki tudod írni külön-külön a bevitt adatokat, akkor nem fog kihívást jelenteni az ezekkel az adatokkal végzett tényleges adatbázisbeli regisztráció. Annyi a különbség, hogy nem kiírod a megfelelő szöveget (pl. email), hanem egy függvénynek adod át paraméterként.
Comments